ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΑΣ
Το γραφείο μας δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο (τηλεφωνικά ή μέσω email /sms) τραπεζικούς κωδικούς e-banking ή αριθμό κάρτας, pin κλπ. Είναι προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.
Κανένας πλην ημών δεν θα επικοινωνήσει μαζί σας ή με συνεργάτες, εργαζομένους, πελάτες ή προμηθευτές σας, με οποιονδήποτε τρόπο και κανένας δεν μας εκπροσωπεί ούτε έχει άδεια ή εξουσιοδότηση να το πράξει για λογαριασμό μας. Κανένας. Ούτε από τράπεζα, ούτε από ασφαλιστική, ούτε από Εφορία ή άλλο φορέα/ υπηρεσία/ εταιρεία.
Το γραφείο μας εκπροσωπείται μόνο από εμάς προσωπικά.
Επειδή συχνά παρατηρούνται απάτες ή απόπειρες εξαπάτησης που αποσκοπούν στην κλοπή προσωπικών δεδομένων και κωδικών, όπως username, κωδικούς πρόσβασης e-banking, πρόσθετο κωδικό ασφαλείας, στοιχεία λογαριασμών και PIN χρεωστικών/πιστωτικών καρτών, με στόχο την πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις κάρτες σας, δείτε παρακάτω πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθείτε για την προστασία των συναλλαγών σας:
Η διαφύλαξη των κωδικών πρόσβασης αποτελεί δική σας ευθύνη.
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ή υποπτευτείτε κλοπή ή υποκλοπή, οφείλετε να ειδοποιήσετε αμέσως την Αστυνομία και την Τράπεζά σας.
Προστατεύστε τους κωδικούς σας!
Δημιουργείστε σύνθετους κωδικούς, αλλάζετέ τους συχνά, μην τους φυλάσσετε γραπτά και μην τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.
• μην αποθηκεύετε ΠΟΤΕ τους κωδικούς σας (Username, Password) για κανέναν λόγο και σε καμία συσκευή σας.
• φροντίστε το Password (Μυστικός Κωδικός) που δημιουργείτε κάθε φορά να είναι σύνθετο και αλλάζετέ το συχνά.
Αγνοήστε email, SMS ή τηλεφωνήματα που σας ζητούν κωδικούς!
• αγνοήστε οποιαδήποτε επικοινωνία σας ζητά να συμπληρώσετε τους κωδικούς ή τα προσωπικά σας στοιχεία
• μην απαντάτε σε email που σας ζητούν στοιχεία των λογαριασμών ή των κωδικών σας και να μην ακολουθείτε τους συνδέσμους (links) που προτείνουν.
Προστατεύστε τις συσκευές σας!
Προστατεύστε τον υπολογιστή, tablet και τις κινητές συσκευές που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας στο e-Banking:
• θωρακίστε τον υπολογιστή σας με προγράμματα προστασίας, όπως Firewalls, Antivirus, Anitspyware.
• φροντίστε να ενημερώνετε με τις τελευταίες εκδόσεις το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας, τα προγράμματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, τα προγράμματα πλοηγήσεως (browsers) που χρησιμοποιείτε, όπως επίσης και τυχόν εφαρμογές που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε για την διεκπεραίωση των συναλλαγών σας
Αποφεύγετε δημόσια δίκτυα
• πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας από ασφαλή δίκτυα και διαδικτυακούς τόπους και αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα
• αποφεύγετε να συνδέεστε στο e-Banking από συσκευές που δεν σας ανήκουν
• Παραπλανητικά μηνύματα (phishing emails) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και sms έχουν στόχο να υποκλέψουν προσωπικά σας στοιχεία. Τα μηνύματα αυτά υποτίθεται ότι έχουν αποσταλεί από την τράπεζά σας ή άλλη δήθεν αξιόπιστη πηγή και προτρέπουν τον παραλήπτη να μεταβεί σε συγκεκριμένη σελίδα προκειμένου να πληκτρολογήσει τα προσωπικά του στοιχεία (π.χ Username, Password, κωδικούς taxis, κ.λπ.).
• Τηλεφωνικές κλήσεις (voice phishing) από υποτιθέμενους εκπροσώπους Τραπέζας, Εφορίας, ΚΟΥΡΙΕΡ, από Λογιστικό Γραφείο ή άλλη υπηρεσία ή εταιρεία έχουν στόχο να υποκλέψουν προσωπικά σας στοιχεία. Οι κλήσεις αυτές παρακινούν τον χρήστη να αποκαλύψει προσωπικά του στοιχεία.
Προστατεύετε πάντα τα προσωπικά σας δεδομένα, επιδεικνύετε Ταυτότητα και Εκκαθαριστικό μόνο όπως ορίζει ο νόμος και μόνο όπου είναι απαραίτητο!
Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μας.